Özel Dosya Konusu: "Tırrek 102"


     "La bebe bana bi' 50 kuruş tükür... La yok deme bana lan, arkada dal cigaran yere sürtünür... Ha şöyle Tırreklik yapma, şu altındaki tüpü de öttür..."

                                                                      *     *     *

             


     Tekrardan hoşgeldiniz 50 kuruşlarım, lahmacun kıymalarım, halay mendillerim, canım ciğerlerim.... Öncelikle bu dosya konusu için 50 kuruşluk aralar verdim, kusuruma bakmayın ama sizi temin ederim en az işkembe çorbaları kadar iddialıyım bu yazıda.
     Ondan da önce, bir önceki yazıyı ("Tırrek 101") hatırlamadan yeni yazıya devam etmeyelim lütfen, site kasıyor arkadaşlar, haydi... Elleri göreyim elleri...

     Tırrekliğe Yabancı Kalma, Sende Tıkla...

     "Bağlantıyı tıklamayıp beni ünlü yapmadıysan hemen sekmeyi kapat ve ötmeyen tüpler gibi kendini tükür la bebe !!" ( Öyle okuyarak olmaz, uygulamalı Tırreklik dersleri veriyorum burada; öyle sarımsak sapına, soğan cücüğüne, maydanoz yeşiline, bazlama hamuruna benzemez bu işler... Ayık olun!! )

     "E artık çok tükürdün, birazda bizi tükür bebe!" dediğinizi duyar gibiyim sevgili bazlamalarım, artık yazlarınıza serinlik katacak o dosyanın ikinci ve son basamağını açıyor ve hayallerinizi gerçekleştiriyorum.
      Hazır mıyız ?

     - ... TIRREK 102 -



     Hepimizin aklındaki sorulara tek tek cevap verecek ve bonus olarak da evde kendi Tırrekliğinizi yaratmanızın yollarını anlatacağım dostlarım... Bunları hiçbir yerde yayımlamayın, yayın haklarım çok şükür saklı. 21 Senedir Arda AYHAN rolündeyim burada, tesbih gibi sallarım sizi.
     Tesbih demişken...

     TIRREK GİBİ TESBİH SALLAMANIN ALTIN KURALLARI NEDİR?

     Şimdi sevgili okurlarım en yakın Tırrek-Matiklerden (Gerçek Tırreklerin bilebileceği 60 yaş üstü çalışanların olduğu dükkanlar) 2 tane 50 kuruşa ("50 KURUŞ AŞKIMIZ, ÖLÜM DESİNLER SALLARIZ !!" tabi ki ana sloganımız ama harcamak da lazım, hepsi Yüce Tesbih için, unutmayın !!) en parlağından (Tercihen altın sarısı) bir tesbih satın alıyoruz önce.
     Sonrasında piyasada en az 6 ay kaldıktan sonra hamurunuz zaten hafifçe ısınacak ve sizde kabaracaksınız ve bir bakmışsınız bir tüpün üzerinde "Bağcılar" oturuşu yaparak her iki elinizle de tesbih çevirirken saatte 6 metre tükürmüşsünüz. Ama bunları halay mendilleri kadar eskimeden, hemen yapmak istiyorsanız buyurun gelin;

     1- Parmak kası yapın
     2- Sahte bir tesbihle günde 28 saat antrenman yapın
     3- Tırrekliğe inanın.

     TIRREK LÜGATI ÖĞRENMENİN 50 KURUŞ DEĞERİNDEKİ YÖNTEMLERİ ?

     Şu üstteki cümleyi gördünüz mü? Peki bu cümlenin çekiciliği nereden mi geliyor? Lügatından, asiliğinden, toprağından, haşmetinden, samimiyetinden, tarhanasından, halkın içinde oluşumuzdan...
     Şimdiden söyleyeyim, bunlar öyle kolay şeyler değil. Ama yöntemleri var, merak etmeyin.

     1- "Bebe" kelimesi kibarlık ve samimiyet seviyeni gösterir, sık sık kullanın efendim.
     2- "La" tabiri her an kullanılmamalı, kullanıldığında da gırtlaktan çıkmalı. Nefesi ve diyaframı ayarlamak önemli.
     3- Lügat içerisinde saygı duyulacak kelimeler mevcut: tükürmek fiili, bebe, tüp, cigara... Bunlardan sadece birkaçı. Bol bol ortamlarda bulunun, öğrenin.
     4- Konuşurken umursamaz olun ama bir yandan da onu önemsediğinizi gösterecek kelimelere de yer  verin. Tırrek lügatının kolay olduğunu söylemedim.
     5- Bağırarak konuşmaya özen göstermeli, aksi halde yandaki tüplü Doblo'da ekzoz patlaması yaşanırken dedikleriniz duyulmayabilir.

     TIRREKLER NEREDE YERE TÜKÜRÜR ?

     Öncelikle bu bilgi oldukça gizlidir. Öyle tükürülen her yer söylenmez, ayıp olur konu komşuya. Ama belli  başlı meşhur olmuş mekanlarımız vardır elbette. Ciğerci Abdullah Usta, Babacık Çay Bahçesi, Semizotu Kahvehanesi bunlardan birkaçı...

     TIRREKLER GİBİ TÜPÜN ÜZERİNDE SAATLERCE OTURARAK HAYAT KALİTEMİ NASIL ARTTIRABİLİRİM ?

     Fark ettiyseniz tüm Tırrekler (Ben de dahil) oldukça genç ve Fitler. Peki, bunu nasıl başarıyorlar, hiç düşündünüz mü? Saatler boyunca tüp üzerinde oturarak elbette. Ayrıca o daracık kıyafetlerimizi güç bela yaptığımız karın kaslarını göstermek için giydiğimiz de doğrudur.
     Ciğerci Abdullah Usta üzerine çıkan haberlerde doğru ne yazık ki, sen "Small" beden giyinme dedik ama giydi ve havasızlıktan hastaneye kaldırıldı geçen. Aman ha bu tür olaylara girişmeyin, yeter.
 
     NOT: Çağla Şikel olsun, Canan Karatay olsun tüm Fit'liklerini bize borçlu, evet o haberler doğru.

     VEEE TABİ Kİ TIRREKLER GİBİ 50 KURUŞ İSTEME YÖNTEMLERİ ?

     Biliyorum, tüm yaz şu madde için beklediniz, sabahları zor ettiniz. Ama artık cennetin ayakları ayaklarınızın altında (Bu söz böyle değildi sanırım) E o zaman hemen başlayalım.

     1- 50 Kuruşun hayat damarlarınızdan biri olduğunu benimseyin.
     2- Onu bulmak için ne çok tenha ne de çok kalabalık yerlerde bulunun.
     3- Cigara içen insanları gözünüze kestirin, onlardan bir dal cigara almanız ve onu başka bir Tırrek yakınınıza satmanız size 50 kuruş kazandıracaktır.
     4- 1 Gözünüz sürekli toprağa baksın, biri 50 kuruşunu düşürmüş olabilir.
     5- Kadife cüzdan kokusunu benimseyin, bir yerden o kokuyu aldığınızda hemen o yöne doğru tükürün kendinizi. Unutmayın kadife cüzdan demek yaşlı insan demek, yaşlı insan demek torunları için biriktirilen onlarca 50 kuruş demektir.



BONUS :
     5 ADIMDA KENDİ TIRREKLİĞİNİZİ YARATIN !!

     1- Nereye giderseniz gidin, her yere terlikle gidin. O terliğin içine beyaz çorap giymeyi de unutmayın.
     2- Beyaz tişört içine beyaz atlet modası asla eskimez unutmayın. (Bunu gömleklere de uyarlamak mümkün) Ayrıca sürekli eşofman giyin.
     3- Sadece saçınızın sol tarafını kazıtın, görenler sol yanınızdaki aşkınızı söküp attığınızı düşüneceklerdir. Teninizin rengi ne olursa olsun saçınızı da sarıya boyatın ve dip boyanız gelene kadar ortalıkta dolaşmayın.
     4- Metrolarda boş koltuk olsa bile yere oturun.
     5- Yanınızda en az 1 kilo çekirdek bulundurun, vakit nakittir unutmayın. Her yerde çitleyebilmelisiniz onları.

     Bitti mi sandınız? Ne yazık ki bitti kıymalı böreklerim. E ama hayallerimize yön verebiliriz artık. Haydi ama... Koşun koşun gelin yavru cigaralarım.
 
      Öptüm ve tükürdüm, sevgiler Arda...
   

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.