Kime 'Mede-Niyet' Kime Mede-Kısmet Yazı Bülteni...

    DIRIRIRIRIRIRIMM*

     Blu Ras Bloguna hepiniz hoşgeldiniz, ben Arda Ayhan...
     Bugünkü yazımızda günümüz insanlarında istemsizce oluşan ve kabul gören hatta bir statü ve medeniyet seviyesi gösteren olaylara ekmek bandıracağız sevgili okurlar. Aslında bunları hepimiz biliyoruz ve hatta yapıyoruz. Peki bunlar tam olarak ne mi? Az sonra yazımızda sevgili okuyucular... Ama ondan önce reklamlar...

     DIRIRIRIRIRIRIRIMM

                                                                        *     *     *

     Eğlenceli bir blog mu arıyorsunuz? Peki, Instagram Facebook ve Twitter ebeveynlerin keşfettikleri ve oradaki profil hesaplarına sizin küçüklük fotoğraflarınızı koydukları bir yer haline mi geldi ? "Beni kimse anlamıyor" diyen wattpad ergenlerinden biri olup kitabınız çıksın ve filme alınsın istemiyor musunuz ? O zaman doğru adrestesiniz; Blu Ras Blog... Mizah, onu buna laf a...
                                                                                                              
                                                                                                                Reklamı Geçmek İçin Tıkla**

                                                                         *     *     *

     DIRIRIRIRIRIRIRIMM

     Tekrar merhaba sevgili okuyucular, arayı çok açmadan tekrar konumuza dönelim.

     1- Anam babam metropol içine çıkıp ben medeniyim diyorsan yürüyen merdivenlerin her yerinde rahatlıkla duruyorsun demektir. Bunu bi' bilelim. Yok sağda durulur, soldan geçilir olayı tırı vırı fasa fiso feyk yani sahte... Gel beni dinle kardeşim. O merdiven hepimizin ve kimse kusura bakmasın yürüyen merdivende bile yürüyeceksen normal merdivenleri kullan. 6 saniye daha zaman kazanacaksın diye kendini de bizi de harap etme.
     2- Sevgili yapmak kutsal bir mesele, ciddi bir müessese paşalar. O yüzden, sevgiliniz mi var, hemen gösteriş yapın. Evinizin girişindeki paspasın üzerine "sevgilim var" yazdırın, Instagram'daki profilinize ilişkiye başladığınız tarihi ve baş harflerinizi yazın ya da Facebook'da sevgilinizle ortak bir profil açın. Siz medeniyette seviye atlarken hem herkes bunu bilecek hem de kıskanacak... Daha ne olsun. 

     3- Toplu taşımalarda oraya buraya her yere oturun. Bu ne kadar medeni bir insan olduğunuzu alnınıza kazıyor çünkü. Hatta mümkünse hamileleri ve yaşlıları da bir zahmet kaldırırsak oturdukları yerden, harika olur. E biz de yoruluyoruz şimdi. 

     4- Sen medeni bir insansın, bu ülkenin medeniyet seviyesi senin ellerinde ey insan ! Sen sokağa adımını atar atmaz insanların ne giydiğine karışacak ve bir erkekle bir kadını yan yana koymayacaksın. Alnındaki namusun bekaret kanı gibi temiz olacak. 

                                                                         *     *     *

     Eğlenceli bir blog mu arıyorsunuz? Peki, Instagram Facebook ve Twitter ebeveynlerin keşfettikleri ve oradaki profil hesaplarına sizin küçüklük fotoğraflarınızı koydukları bir yer hal...
                                                                                                              
                                                                                                         Reklamı Geçmek İçin 6 Saniye...

                                                                          *     *     *

     5- Yazların geldiğini her yere yazılan çizilen "DEODORANT KULLAN" yazılarıyla anlıyoruz artık. Sanki hayatlarında hiç terlememişler ve saat başı duş alıyorlar. Bir de oraya buraya Rexona reklamı yapıyorlar. Kim bunlar abiler dayılar bacılar paşalar ağlar...? Kim? Bu ozon denilen tabaka var ya, hey yavrum hey sizin gibilerden ortaya çıktı, haberiniz yok. Siz yine her medeni insan gibi ayda bir kere hamama gidin çitilenin az. OHH MİSS ...

     6- Oraya buraya hatta uçan kuşa korna çalın anacım. O arabaya boşuna mı koydular onu? Bakmayın siz "Avrupa da korna çalsan ceza gelir" lafına. Avrupa şu an bizim gibi olmak için uğraşıyor ama çaktırmıyor, inanın anam babam siz bana. 

     7- Ünlü bir atasözü der ki; Her köşe başında çöp kutusu vardı da, biz mi çitlediğimiz çekirdekleri atmadık kuyuya. Gerisini siz bi' anladınız. 

     8- Yeni bir etkinliğe mi gittin? Hemen telefon kamera makine ne varsa çıkar, kayda al onu. Oraya gidip zevk mi alacaksın bir de? Yazık vallahi size. Çekip başkasına hava atıp sosyal medyada takipçi kasmak varken varoş varoş eğlenmek hangi medeniyete sığar, sorarım size? Ha hangi medeniyet? 

     9- Belli bir profilde olacaksın arkadaşım. Yok kulağında küpe varmış, sakalı uzunmuş, türbanlıymış... Olmaz öyle şey. Hatta herkes kızlı erkekli tek bir tip profilde olacak. Hatta ve hatta buraya fotoğrafımı da atıyorum, herkes bana benzese kafi. Noter huzurunda onaylanan medeniyet seviyesini doruklarda yaşatan insan profili... Buyrun bakın, işte burada;



     Bu hizmeti herkes vermez, değerimi bilin az. 

     10- Parmak arası terliğin içine kalın çorap giymek sadece Tırrekler gibi medeniyetin üst seviyelerinde dolaşan insanlar için değil herkes için olmalı. Sizde her insan gibi 3 temel hakka*** sahipsiniz, sahip çıkın. 
     Ayrıca medeni olmayı daha iyi öğrenin diye de buraya Tırrek olmanın altın kurallarını anlattığım yazımın linkini bırakıyorum. Bakın vallahi bu hizmeti bir ben bir de TırreklerDerneği Demetevler - Ankara şubesi yapar. O kadar diyorum yani. 
     Link de bu; Özel Dosya Konusu: "Tırrek 101"

     DIRIRIRIRIRIRIRIMM

     Sevgili okuyucular bir birlikteliğimizin daha sonuna geldik sizinle. Bugünkü yazımdan umarım memnun kalmışsınızdır. Şu an medeniyeti anlattığım için fukara sümüğü gibi konuşuyorum, farkındayım okuyucular. Ay pardon, fakir burun pisliği gibi konuşuyorum okuyucular diyecektim, ağzımdan kaçmış. Ama medeni olma yolunda buna ve Seda Sayan'a ihtiyacımız var. Biliyorsunuz. 
     Ve kime mede-niyet kime de mede-kısmet demeden uygulayacağımız günlere de selam olsun bu yazı... 
     Lokum gibi kalın inşallah maşallah. 

     DIRIRIRIRIRIRIRIMM

      * : Yazıyı bir akşam haberi edasıyla yazayım dedim ama bütçe kısıtlı, arkaya Reha Muhtar müziği koyamadım haliyle, azıcık hayal gücünüzü çalıştırın. 
     ** : Bütçe kısıtlı olunca oraya buraya blogumun reklamını da veremiyorum, dedim kendi reklamımı kendim vereyim. Biraz Youtube'daki videoların ortasına, arabanın arka camına yapışan sinek gibi gelen reklamlar var ya, hah ona benzedi ama olsun. Beğenip yorum bırakmayı ve bloguma abone olmayı unutmayın (Noluya lan?)
     *** : 3 Temel İnsan Hakkı; 1935'te tüm dünyanın birleşerek karar aldığı her insanda doğuştan olan haklar... Yaşama hakkı, parmak arası terliğin içine kalın çorap giyme hakkı, nefes alma hakkı...


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.