Beytepeler Aşkına !!



     Başlangıcı olan Nizamiyesi, Allah'a çıkan ağaçlık yolu, köşedeki kız yurdu, "Siti"si, BAM'ı, 24 saat açık kütüphanesi, asıl ismi "Çatı" olan Parlar'ı, ayin yapıldığı düşünülen yeşil vadisi, kimsenin içine girmediği ama nâmı yürüyen Beyaz Ev'i, "buralar hep dutluktu" bölgesindeki hukuk fakültesi, "şu kampüs dışına doğru bir bina yapalım" denilen İİBF'si, kampüse tuz gibi serpilen mühendislik fakülteleri, köşedeki elitliğini kimseye kaptırmayan edebiyat fakültesi, "bu çimenler hep bizim, sanat kokuyor buralar" diyen güzel sanatlar fakültesi, "tepeden yıldız gibi ağbiğ..." konuşmalı yıldız amfisi, diğer okullara hava atmalık amfi tiyatrosu, BAM'da nefes alan Starbucks ve Caribou tayfası, dürümden vazgeçmeyenlerin adresi "Köz"ü, sana bana bakmayan Gün hastanesi, ring adı verilen sınıf ayrımı yapmadan sosyalleşme imkanı sağlayan öğrenci otobüsleri, zorlu hava şartları, bacağınızı açsanız bile otostop çekmenin zor olduğu yolları, karabiber gibi kampüse serpilmiş öğrenci yurtları ve alabildiğine çimen börtü böcek...
     Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsüne hoş-gel-di-niz a-na-cım... (Bunu, sabah programlarına başlayan Seda Sayan ses tonuyla okursanız gününüz güzelleşmektedir, denenmiştir.)

     Şimdi, "bu Közlenmiş Patlıcan Evladının burada anlatmak istediği ne?" diye sorabilirsiniz. Haklısınız, sorun!! Ama amacım tamamen masumane. Sırf siz Beytepe sularında yaşam kalitenizi dolarlar kadar hızlı yükseltin diye yazıyorum. Ve bunu rektörlüğe adaylığımı koymadan yapacağım. Benden daha mükemmelini kalçalarınızı sigortalatsanız bile bulamazsınız. Vallahi bak!

     1 - Bir topluluğa üye olun ve o toplulukla Yeşil Vadi'de ayin yapın, basını haksız çıkarmayın!

     2 - Hayvan hakları savunucusu olun, okulda katiller kol geziyor. Kendinizi ve özellikle kedileri koruyun. #HacettepeDeHayvanCinayeti

     3 - Yemekhanede sıra ile yemek alındığını öğrenin. O gün menüde baklava çıkması sıramı size vereceğim anlamına gelmez. Ancak sütlü tatlı diye gösterilip beyaz renkli suyu önüme koyacakları gün veririm.

     4 - Yazın çimenlere yatıp kataloglardaki çocuklar gibi poz vermeyin, o kataloglardaki çocukları yan taraftaki Bilkent'ten getiriyorlar.

     5 - Hayatınızın belli bir döneminde sadece BAM'da takılın. Burada belli aralıklarla sadece Starbucks*'ta, Caribou'da ya da Yelken'de oturun. Bu esnada içeride bile olsanız asla güneş gözlüğünüzü çıkarmayın.

     6 - Otostop çekerken kadın olun. Evet, yanlış duymadınız. Kadın olun. Cinsiyetçilik Allah'a çıktı bu aralar.
     Peki nasıl mı Kadın olacağız? Ne yazık ki bu başka bir yazının konusu...

     7 - Final ve Vize haftaları kendinizden geçin. Hiçbir hoca kütüphanede bulamadığınız yer için size ek puan vermeyecek, uyanık olun ve masa kapın. Yemekhaneye dağıtım başlamadan 5 dakika önce gidin. Yemekhaneden uzaktaysanız bir otomatı esir alın. Kestirmeler için fakülte koridorlarını ve çimenleri kullanın. Ring sıralarında öne geçmek için bayılmış numarası yapın. Ringi kaçırdıysanız otostop için dekolteye yer açın. Okul o iki hafta savaş alnından farksız olur, haşin olun. Hayatta kalın!

     8 - Ring sırasında otobüs gelmiyor diye sigara yakmayın, sigara yaktığınız an otobüs ışıkları karşıda aniden görünebilir. O sigaraya da yazık...

     9 - Okul içerisinde bir etkinlik olduğunda koşup 1-2 snap - hikaye atın, paylaşım yapın. Böylece okuldaki popülariteniz ve seksapalitenizden bir şey kaybetmeyin.

     10 - Son olarak, mezun olurken mor cübbeniz ile devasa Atatürk heykelinde, kültür merkezinde, yeşil vadide ve nizamiyede fotoğraf çekilin ki Beytepe'de okuduğunuz belli olsun.

     Fark ettiyseniz şu an üzerime kokusu sindi rektörlüğün, sizin de üzerinizde dolar yükselişi var galiba. Hadi yine iyisiniz (!)

*Güncelleme: Şu an kapanmış olan Starbucks'a el fatiha...
 

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.